Аналіз сучасних методів, засобів та механізмів керування ресурсами телекомунікаційних мереж з комутацією макетів - Вербицький, Ігор Васильович; Конахович, Георгій Філімонович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
Надано аналіз сучасних методів та засобів керування ресурсами мереж пакетної комутації, що спрямовані на підвищення коефіцієнту використання мережного обладнання. Визначені шляхи підвищення ефективності використання такого обладнання, зокрема за рахунок впровадження системи динамічного перерозподілу у реальному часі потоків даних між портами пристроїв пакетної комутації.