Показники ефективності експлуатації апаратури сучасних мереж передачі даних - Мачалін, Ігор Олексійович; Луцеін, Володимир Іванович; Терентьєва, Ірина Євгенівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
В статті здійснений аналіз критеріїв і показників ефективності технічного обслуговування складних телекомунікаційних систем та умов використання обладнання Frame Relay (FR) на сучасних мережах передачі даних. На основі цього аналізу виконано обгрунтування вибору показників ефективності обслуговування обладнання FR. Отримані відповідні аналітичні вирази для розрахунку показників ефективності обслуговування, що дозволяють на кількісному рівні характеризувати ефективність прийнятих стратегій обслуговування обладнання FR.