Транспортна безпека як одна з основних категорій національної безпеки - Козлюк, Ірина Олексіївна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
Визначене значення транспортної безпеки як одного з ключових факторів економічного росту держави. Це пояснюється тим, що транспорт перш за все є основою формування внутрішнього ринку і таким чином забезпечує розвиток нормальної ринкової економіки, а транспортна інфраструктура в умовах економічної глобалізації стає важливим фактором міжнародної конкурентоспроможності.