Тональний алгоритм виявлення радіомікрофонів - Мануілов, Ігор Юрійович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
Пропонується алгоритм виявлення радіомікрофонів, що використовує тональний тестовий сигнал, що в умовах акустичної реверберації дозволяє одержати більш високі якісні показники, чим при використанні імпульсних ЛЧМ сигналів. Алгоритм придатний для використання в апаратно-програмних комплексах для пошуку радіомікрофонів і технічних каналів витоку інформації.