Проектування га розробка політики безпеки об’єктів - Дряшкаба, Еріка Тарасівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
При розробці політики безпеки інформації, в загальному випадку, першочергово з’ясовуються об’єкти, які потребують захисту та їх функції. Потім оцінюється ступінь зацікавленості потенційним зловмисником до об’єктів, які потребують захисту, ймовірні шляхи та види нападу й збитки, які можуть бути спричинені. Виявляються вразливі для нападу частини об’єкту, в яких є засоби протидії, які наданий момент не забезпечують достатнього захисту.