Методика оцінки кількісних показників живучості систем захисту інформації - Павлов, Ігор Миколайович (Ukrainian Information Security Research Journal, 2005)
Запропоновано методику оцінки живучості СЗІ на базі системного підходу в дослідженні якості проектування СЗІ. При цьому розглядається лише несанкціонований доступ (НСД) до інформації. В розрахунку використовується математичний апарат теорії ймовірностей.