АНАЛІЗ МЕХАНІЗМІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦІЛІСНОСТІ ТА АВТЕНТИЧНОСТІ ПОВІДОМЛЕНЬ В МЕРЕЖАХ MANET - Чевардін, В.Є.; Ізофатов, Д.О. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2012)
Забезпечення цілісності та автентичності повідомлень в сучасних мережах MANET є актуальною науково-технічною проблемою. Способом її вирішення є проведення постійного аналізу загроз безпеки MANET, а також розробка й вдосконалення механізмів забезпечення цілісності та автентичності інформації в мережі. Проведено аналіз сучасних атак на мережі MANET та відповідних ним загроз цілісності та автентичності інформації. Розглянуті недоліки та переваги протоколів безпечної маршрутизації. В результаті цього визначені перспективні напрямки вдосконалення та подальшого розвитку систем безпеки та протоколів безпечної маршрутизації в мережах MANET.