ВИЗНАЧЕННЯ КОЕФІЦІЄНТІВ ВАЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЕКСПЕРТНОГО ОЦІНЮВАННЯ У ГАЛУЗІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ - Горніцька, Д.А.; Волянська, В.В.; Корченко, А.О. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2012)
У статті досліджено методи визначення коефіцієнтів важливості з метою їх подальшого застосування при проведенні експертиз в галузі інформаційної безпеки. Для кожної групи методів наведено конкретний приклад використання для оцінки параметрів або прийняття рішень в багатокритеріальних задачах інформаційної безпеки. Визначено ряд параметрів, які впливають на доцільність використання того або іншого методу в умовах конкретної експертизи. Отримані результати мають вагоме практичне значення та дозволяють підвищити об єктивність і спростити проведення експертного оцінювання та подальшу обробку результатів.