КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ МОДЕЛЕЙ РИЗИКІВ - Архипов, О.Є.; Архіпова, С.А. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2011)
Розглянуто методологічні аспекти визначення поняття "ризик". Запропоновано типізацію ризиків за природою походження невизначеності як головної умови виникнення ризикової ситуації. Введено три концептуальні моделі ризику, в рамках яких можна інтерпретувати практично всі відомі прояви ризику і які можна використовувати як певні шаблони-специфікації при виникненні аналізу ризиків.