БЛОКОВИЙ СИМЕТРИЧНИЙ КРИПТОАЛГОРИТМ «LUNA» - Квасніков, В.П.; Кінзерявий, В.М.; Гнатюк, С.О.; Кінзерявий, О.М. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2011)
У даній статті запропоновано новий перспективний блоковий симетричний криптоалгоритм «LUNA». Наведено основні поняття та терміни, що використовуються для опису даного алгоритму, формалізовано основні параметри, операції та процедури. Крім того, визначено коло подальших досліджень даного криптографічного алгоритму, що полягає у перевірці його стійкості до відомих методів криптоаналізу, оцінці швидкісних параметрів та проведенні статистичного тестування.