ПІДВИЩЕННЯ ЗАВАДОЗАХИЩЕНОСТІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ВИЯВЛЕННЯ ОБ’ЄКТІВ СПОСТЕРЕЖЕННЯ НА ФОНІ ПЕРЕШКОД - Лантвойт, О.Б.; Лисий, М.І.; Лєнков, С.В.; Винярський, Я.Я. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2011)
Розглянуті методи підвищення завадозахищеності виявлення об’єкту спостереження на фоні перешкод. Запропоновано комплексне застосування засобу ускладнення і локаційного засобу охорони системи безпеки на прикладі державного кордону та вияв правопорушника на фоні руху тварини як завади. Отримано нову ознаку ідентифікації тварини на основі неконтактної електризації її тіла стумопроводом, розміщеного у ґрунті, що приводить до інстинктивної зміни режиму руху тварини і виявляється локаційним засобом охорони.