АНАЛІЗ БІОМЕТРИЧНИХ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ - Козирев, С.П.; Корченко, А.О.; Мацьків, Н.С.; Гречишкіна, О.М. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
На сьогоднішній день в індустрії безпеки розпочався новий етап. На загальному фоні найбільш динамічно продовжують розвиватись сучасні системи ідентифікації та захисту інформації. Особливу увагу привертають до себе біометричні засоби захисту інформації (БЗЗІ), що обумовлено їх високою надійністю та досягненим в останній час значним здешевленням [1]. Використання БЗЗІ дозволяє підняти на принципово новий рівень якості автоматизовані системи різнопланового призначення. Це обумовлено перспективністю використання біометрії, універсальністю біометричних характеристик та розвитком інформаційних технологій. Саме в момент такого великого поширення інформації [2,3,4,5,6,26,28] стосовно БЗЗІ постає проблема вибору біометричної технології в залежності від вимог конкретної прикладної задачі, тому створення реокмендації щодо вибору БЗЗІ є актульною задачею.