ДОСЛІДЖЕННЯ МЕХАНІЗМІВ КОМПЛЕКСНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ І ДОСТОВІРНОСТІ ПЕРЕДАЧІ ДАНИХ В КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМАХ І МЕРЕЖАХ - Дудикевич, В.Б.; Томашевський, Б.П. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Проблема захисту комп’ютерних мереж і систем від несанкціонованого доступу в сучасних умовах набула особливу гостроту. Стрімкий розвиток комунікаційних технологій дозволяє будувати мережі розподіленої архітектури, що об’єднують велику кількість сегментів, розташованих на значній відстані один від одного. Усе це викликає збільшення числа вузлів мереж і кількості різних ліній зв’язку між ними, що, у свою чергу, підвищує ризик несанкціонованого підключення до мережі і доступу до важливої інформації