РОЗРАХУНОК КОЕФІЦІЄНТІВ ЗАХИЩЕНОСТІ ВІДОМОСТЕЙ, ЩО СТАНОВЛЯТЬ ДЕРЖАВНУ ТАЄМНИЦЮ - Дрейс, Ю.О.; Вишневська, Н.С.; Хохлачова, Ю.Є. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Ефективне експертне оцінювання у сфері охорони державної таємниці (ДТ) залежить від правильного визначення та підтримання в актуальному стані об’єкта охорони, тобто тих відомостей, які підлягаю віднесенню до ДТ у зв’язку з можливістю завдання шкоди національній безпеці України у разі їх втрати чи розголошення. Відповідно до Закону України «Про державну таємницю» віднесення інформації до ДТ – це процедура прийняття державним експертом з питань таємниць рішення про віднесення категорії відомостей або окремих відомостей до ДТ з установленням ступеня їх секретності шляхом обґрунтування та визначення можливої шкоди національній безпеці України в разі розголошення цих відомостей, включення цієї інформації до Зводу відомостей, що становлять державну таємницю (ЗВДТ) (табл.1 (уривок))