ЗАДАЧІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦІЛІСНОСТІ ТА ДОСТУПНОСТІ ІНФОРМАЦІЙНИХ ОБ’ЄКТІВ В КОМУНІКАЦІЙНИХ МЕРЕЖАХ - Сірченко, Г.А. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Задача забезпечення усіх основних функціональних властивостей захищених систем, в тому числі і цілісності та доступності їх інформаційних ресурсів, може вирішуватися як загальносистемними засобами технічного захисту інформації (ТЗІ), так і засобами, які є вбудованими в елементи таких автоматизованих систем (АС). При цьому можна і слід говорити про необхідність забезпечення цілісності та доступності ресурсів по відношенню до кожного з елементів АС, в тому числі по відношенню до телекомунікаційної мережі (ТКМ) АС, та застосування у складі цієї підсистеми певних методів, способів та засобів забезпечення захисту проти загроз цілісності та доступності інформаційних об’єктів.