РЕАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЇ НА ОПТИЧНИХ НОСІЯХ ВІД НЕЛЕГАЛЬНОГО КОПІЮВАННЯ. ЧАСТИНА ІІ - Ткачов, П.О.; Сіницький, О.М. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
У першій части частині цієї статті було розглянуто загальний стан ситуації с піратством програмних засобів (ПЗ) у світі та в Україні. Були наведені основні рекомендації від Business Software Alliance (BSA) та IDC, які мають сприяти зменшенню рівня піратства. Рекомендації цих відомих та поважних організацій носять здебільше політичний, загальнодержавний характер [10] . Спробуємо розглянути технічні засоби, які можуть бути використані для забезпечення захисту інформації, яка розповсюджується на оптичних носіях від нелегального копіювання.