ТЕХНОЛОГІЇ БЕЗПЕКИ МЕРЕЖ WLAN. МОЖЛИВІСТЬ ОПТИМІЗАЦІЇ БЕЗПЕКИ БЕЗПРОВІДНОЇ МЕРЕЖІ ЗА ДОПОМОГОЮ FPGA ТА ASIC - Гарасим, Ю.Р.; Дудикевич, В.Б. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
Сучасний ринок вимагає мобільності та постійності зв’язку для ефективної конкуренції. Стільникові телефони та персональні цифрові секретарі (PDA - Personal Digital Assistant) стали обов’язковими при збільшенні продуктивності та покращенні конкурентоспроможності. Ноутбуки, нетбуки забезпечують користувачам мобільність роботи будь-де та будь-коли. Із їхньою появою постало питання щодо безпровідної передачі даних та з’єднання терміналів замість базових провідних мереж. Однією з найбільш відомих безпровідних технологій стала Wi-Fi (Wireless Fidelity) безпровідна LAN (WLAN).