НЕФОРМАЛЬНИЙ ПІДХІД В МЕТОДИЦІ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ЕСКІЗНОГО ПРОЕКТУВАННЯ КОМПЛЕКСНИХ СИСТЕМ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ - Павлов, І.М. (Ukrainian Information Security Research Journal, 2010)
На сьогоднішній час мало хто уявляє собі можливість комп’ютерної обробки інформації без її захисту. Але що таке ефективний засіб захисту інформації та наскільки ефективно інформація захищається засобами захисту, які встановлюються в комп’ютерних системах (КС) – на це питання не завжди можуть відповісти як розробники таких систем, так і самі користувачі