ЛЮДИНА І ПРИРОДА У ФЕНОМЕНІ РОБІНЗОНАДИ - Сідоркіна, О. М. (Proceedings of the Kyiv Aviation Institute. Series: Philosophy. Cultural, 2020)
У статті розглядаються соціально-філософські аспекти взаємовідносин індивіда та природного середовища в ідейному контексті художнього твору Д. Дефо «Пригоди Робінзона Крузо», показуються особливості індивідуальної праці як процесу між людиною і природою, праця для індивіда виступає в якості соціалізуючого моменту. Соціально-філософські аспекти взаємодії людини з природою пов’язані як із проблемами комунікації з навколишнім середовищем, так і людини самою із собою, «внутрішньою комунікацією».