EFFECTIVE ALTRUISM IN THE CONTEXT OF THE THEORY OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT - Humeniuk, Juliia (Proceedings of the Kyiv Aviation Institute. Series: Philosophy. Cultural, 2025)
У статті аналізуються філософські та соціально-економічні теорії, які сприяють сталому суспільному розвитку в умовах глобалізаційних процесів в соціально-економічному та суспільному житті людства, а також визначені роль і місце ефективного альтруїзму у вирішенні проблем голоду, бідності, епідемій тощо. Методологічну основу дослідження склали історико-філософський, науково-системний, герменевтичний підходи, а також теоретичні засади діалектичного підходу у трактуванні ефективного альтруїзму. Увагу зосереджено на філософських основах гуманізму, на розумінні глобалізаційних процесів, на природі людини та її проявах в моральних інтуїціях та утилітаризмі. Описано філософію життя ефективних альтруїстів, які присвятили себе розвитку людства