СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ВИМІР НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ (НА ПРИКЛАДІ МОНОГРАФІЇ О.Г.ШОСТАК «ХУДОЖНІ ВИМІРИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ В ТВОРЧОСТІ СУЧАСНИХ ПІВНІЧНОАМЕРИКАНСЬКИХ ПИСЬМЕННИКІВ КОРІННОГО ПОХОДЖЕННЯ». КИЇВ: ТАЛКОМ, 2020 - Шимчишин, М. М. (Proceedings of the Kyiv Aviation Institute. Series: Philosophy. Cultural, 2020)
В статті здійснюється культурологічний аналіз основних структурних компонентів монографії О.Г. Шостак «Художні виміри національної ідентичності творчості сучасних північноамериканських письменників корінного походження», що зумовлюють трансформації уявлень про національну ідентичність у транзитних суспільствах сучасних корінних спільнот Північної Америки. Обґрунтовується положення, що різноманітні компоненти національної ідентичності детермінують відповідні ролі й функції індіанської особистості, а також відповідають за практичну реалізацію прав і свобод у США та Канаді. О.Г. Шостак вперше у вітчизняному літературознавстві комплексно і системно обґрунтовує поняття літератур корінних народів північноамериканського континенту, що дає можливість запропонувати цілісне розуміння та інтерпретацію творчості письменників корінного походження.