ДУХОВНИЙ КАПІТАЛ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В УМОВАХ ГІБРИДНОЇ КРИЗИ - Глушко, Т. П. (Proceedings of the Kyiv Aviation Institute. Series: Philosophy. Cultural, 2020)
Стаття присвячена аналізу феномену «духовного капіталу» як відносно нового структурного рівня у теорії нематеріальних форм капіталу поряд із людським, соціальним та символічним. Основна увага приділена сутності та структурі даного феномену, а також його соціально-практичному значенню для розвитку сучасного українського суспільства. Авторка доходить висновку, що духовний капітал є системою ціннісного обгрунтування стратегій економічного розвитку і визначає якість соціальних систем. Він є формоутворюючим для продуктивної економічної ідеології та економічної культури суспільства, а також основою формування національної ідеї.