ПОСТПРАВДА ЯК РЕАЛЬНІСТЬ ДЕВАЛЬВОВАНОЇ КУЛЬТУРИ В ЕПОХУ КРИЗИ СУЧАСНОЇ ДЕМОКРАТІЇ - Шоріна, Т. Г. (Proceedings of the Kyiv Aviation Institute. Series: Philosophy. Cultural, 2020)
У експертному гуманітарному та соціально-політичному середовищі існує тривога з приводу стирання у публічному просторі демаркаційних ліній між поняттями «правда» та «обман», «істина» та «брехня», «факт» і «вигадка», які раніше здавалися непорушними. «Постправда» стала тим поняттям, яке релятивно поєднало ці протилежні визначення. Це поняття є значущою характеристикою культури нашого часу. Воно відображає як новий суспільний настрій, так і поведінку громадян демократичних держав. У статті з’ясовується концептуальний вимір поняття «постправда». Досліджується кореляція «постправди» з духовними інтенціями феноменалізму, постпозитивізму, постмодернізму; політичним концептом «постдемократії», соціально-економічною ідеологією ринкового фундаменталізму.