ВІРТУАЛЬНА ІГРОВА РЕАЛЬНІСТЬ: СОЦІАЛЬНО-ФІЛОСОФСЬКИЙ КОНТЕКСТ - Скиба, О. П. (Proceedings of the Kyiv Aviation Institute. Series: Philosophy. Cultural, 2020)
Статтю присвячено дослідженню соціально-філософського контексту комп’ютерних ігор, які з’явилися ще у середині минулого століття, але не набули великого поширення і, відповідно, особливої залежності від них не виникало. В останні роки швидкий ріст інформаційних технологій зробив комп’ютери невід’ємною частиною нашого життя. Саме тоді процеси комп’ютеризації і поява мережі Інтернет склали новий етап у розвитку комп’ютерних ігор. У статті досліджуються негативні і позитивні аспекти впливу комп’ютерних ігор на людину. Як негативні наслідки розглядається випадки виникнення комп’ютерної залежності, і, як частковий випадок, Інтернет-залежності тощо. Якщо ж говорити про комп’ютерні ігри, що містять сцени насильства та жорстокості, то негативний ефект від цих ігор ще більш посилюється. З огляду на все вище зазначене, очевидно, що в суспільстві виникає потреба у створенні механізму цензури, що займатиметься фільтрацією інформаційного та ігрового простору.