ЦІННІСТЬ ЯК ІНТЕГРАЛ ДІЯЛЬНІСНОГО ТА АРХЕТИПНОГО ПІДХОДІВ - Макарова, А. О. (Proceedings of the Kyiv Aviation Institute. Series: Philosophy. Cultural, 2020)
Статтю присвячено розглядові значення ціннісної ланки у ланцюгу детермінацій діяльності. На відміну від діяльнісного підходу, який на передній план висуває зв’язку «дія-мотив-потреба», автор вводить як смисловий конструкт зв’язку «настанова-цінність-ідея», апелюючи до архетипного підходу. Цінність уявляється необхідною проміжною ланкою між глибинно-ірраціональним та буденно-раціональним пластами діяльності, сполучною складовою, що уможливлює їх плавну взаємодію у процесі формування діяльності у будь-якому її форматі: чи то акт, чи то дія, чи то процес.