ОЦІНКА ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ КАСКАДІВ ГОЛОСІЇВСЬКИХ СТАВКІВ - Франчук, Г. М.; Кравець, М. О. (Science-based technologies, 2013)
Проведено екологічне оцінювання стану Голосіївських водойм. На основі літературних джерел охарактеризовано стан і різноманіття вищої водної рослинності водойм, іхтіофауни, фітопланктону і без-хребетних. За отриманими експериментальними даними проведено оцінювання якості вод Горіховатського каскаду. Дідорівський і Китаївський оцінено на основі літературних даних. У результаті цих дослід-жень оцінено екологічний стан усіх трьох каскадів Голосіївських ставків. The ecological estimation of the state of the Goloseyevsky reservoirs is conducted . On the basis of literary sources the state and variety of higher water vegetation of reservoirs, fish fauna, water-plants, invertebrates. And on the basis of own experimental data the estimation of quality of waters of Orehovatskogo of cascade is conducted. Didorovsky and Kitaevskу is appraised from literary data. As a result of these all researches the ecological state of all three cascades of the Goloseyevsky ponds is appraised.