Технологія ідентифікації відеокадрів за наявністю ключової інформації - Бараннік, Д.В.; Мусієнко, О.П.; Медведєв, Д.О.; Супрун, О.В. (Science-based technologies, 2018)
В статті створюється технологія відносно адаптивної обробки відеокадру, що ґрунтується на ідентифікації та диференційному кодуванні ключових та базових (фонових) складових відеокадру. Обґрунтовується, що технологія адаптивної обробки з відбором ключових складових дозволить підвищити достовірність відеоінформації. При чому, кодування з властивостями завадостійкості здійснюється тільки для відібраних ключових фрагментів відеокадру. Розкривається, що запропонована обробка є внутрішньокадровою та створює умови щодо підвищення продуктивності функціонування телекомунікаційних систем для необхідної достовірності інформації. Створюється система оцінювання сегментів відеокадру за ступенем структурної насиченості у просторово-спектральній області. Показується, що ідентифікація складових відеокадру представляється дворівневим принципом з врахуванням адаптивної кількості високочастотних компонент в залежності від величини інтегрованого показника за низькочастотними компонентами трансформанти.