ПІДВИЩЕННЯ АДГЕЗІЙНОЇ МІЦНОСТІ ПОЛІМЕРНОГО ПОКРИТТЯ ДО МЕТАЛЕВОЇ ФОЛЬГИ - Гірін, Олег Борисович; Королянчук, Дмитро Георгійович (Problems of Friction and Wear, 2020)
Досліджена адгезійна міцність системи “полімерне покриття / металева фольга” у взаємозв’язку з морфологією поверхні електрохімічної мідної або нікелевої фольги. Встановлено ефект підвищення міцності адгезійного зчеплення полімерного покриття з мідною чи нікелевою фольгою, обумовлений створенням розгалуженої морфології поверхні фольги внаслідок стимульованого зародкоутворення при затвердінні переохолодженої рідкої фази електроосаджуваного металу. Визначено напрям практичного використання в ракетно-космічній техніці явища електрохімічного фазоутворення металів та сплавів через стадію переохолодженого рідкого стану.