ДОСЛІДЖЕННЯ ЗНОСОСТІЙКОСТІ ПЛАЗМОВИХ ПОКРИТТІВ В УМОВАХ АБРАЗИВНОГО ЗНОШУВАННЯ - Мельник, Олексій Валерійович; Смирнов, Ігор Володимирович; Лабунець, Василь Федорович; Чорний, Андрій Вячеславович (Problems of Friction and Wear, 2020)
Наведено результати експериментальних досліджень технології нанесення композиційних плазмових покриттів на основі нікелю і заліза та їх зносостійкість в умовах нежорсткозакріпленого абразиву SiO2. Встановлено механізм зношування покриттів, які наносились на леговану сталь 30ХГСА для даних умов тертя. Обґрунтовано перспективність і доцільність застосування композиційних плазмових покриттів для деталі вузлів тертя авіаційної техніки, які працюють в умовах абразиву.