АНАЛІЗ ЗАСТОСУВАННЯ МАШИННИХ СТІБКІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ 3D-КОНСТРУКЦІЙ З ПОЛІМЕРНИХ КОМПОЗИТНИХ МАТЕРІАЛІВ ІНТЕР'ЄРУ У ЛІТАКОБУДУВАННІ - Орловський, Броніслав Вікентійович (Problems of Friction and Wear, 2019)
Розглянуто схема якісного механізму при розшаруванні батошарового композиційного полімерного матеріалу прошитого човниковими стібками класа 300, схеми шиберного та без шиберного формування однониткових ланцюгових стібків килимного типу класу 100, конструктивна схема таврової балки з тришарових комопзиційно-полімерних матеріалів 3D-форми. Вибрані матеріали, робочий інструмент згідно з ГОСТ 22249-82 «Голки для швейних машин» та обладнання для шиття 3D-конструкцій з композиційних полімерних матеріалів для авіаційної техніки.