КОЕФІЦІЄНТИ ФОРМИ ЗУБА ЦИЛІНДРИЧНИХ ПРЯМОЗУБИХ ПЕРЕДАЧ З ПІДВИЩЕНОЮ ЗНОСОСТІЙКІСТЮ - Ткач, Павло Миколайович; Носко, Павло Леонідович; Ревякіна, Ольга Олександрівна (Problems of Friction and Wear, 2019)
Визначено коефіцієнти форми зубців коліс конхоїдального та евольвентного зачеплень. Значення коефіцієнтів форми евольвентних зубців, отримані в роботі, задовільно збігаються з відомими результатами, що підтверджує можливість використання запропонованого метода. Коефіцієнти форми визначалися для коригованих і некоригованих пар з різними кутами профілю. Встановлено переваги зубців конхоїдальної передачі перед евольвентними зубцями. Запропонований метод можна використовувати при розрахунках зубців конхоїдальних передач на згин, що може прискорити процес впровадження таких передач.