ПРО МОЖЛИВІСТЬ ПОКРАЩЕННЯ ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МЕХАНОТРОННОГО ГІДРОПРИВОДА З ПЕРЕХРЕСНИМ ЗВ’ЯЗКОМ - Пилявець, Володимир Георгійович; Козлов, Леонід Геннадійович; Бурєнніков, Юрій Анатолійович; Ковальчук, Вадим Анатолійович (Problems of Friction and Wear, 2019)
В роботі наведено нову схему механотронного гідропривода, який забезпечує узгоджену величину подачі інструмента з величиною частоти обертання гідромотора основного руху. Відмічено, що в цьому випадку в гідроприводі має місце перехресний зв'язок, який погіршує динамічні характеристики. Запропоновано спосіб корегування сигналу перехресного зв’язку. Застосування такого способу покращує динамічні характеристики механотронного гідропривода. Наведено практичні рекомендації по вибору параметрів перехресного зв’язку.