АЛГОРИТМ ОПТИМІЗАЦІЙНОГО РОЗРАХУНКУ ВІБРОУДАРНИХ СИСТЕМ - Гурський, Володимир Миколайович; Кузьо, Ігор Володимирович; Герасимова, Ольга В’ячеславівна; Марченко, Дмитро Миколайович (Problems of Friction and Wear, 2019)
Розроблено алгоритм чисельного розрахунку віброударних систем підвищеної ефективності функціонування із накладеними технологічними та динамічними обмеженнями. Запроваджено показники, що враховують визначальні енергетичні, технологічні та динамічні характеристики резонансних вібраційних систем. Встановлено незалежні коефіцієнти синтезу, що дають змогу ефективно розв’язувати поставлені задачі та визначати принципові пружні характеристики машин різного класу. Наведено особливості використання чисельних методів для сумісного розв’язування систем нелінійних диференціальних рівнянь та оптимізації з обмеженнями в межах єдиного алгоритму.