МЕТОДИКА ТРИБОТЕХНІЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ МЕТАЛЕВИХ МАТЕРІАЛІВ В УМОВАХ ТЕПЛОМЕХАНІЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА МАШИНІ ТЕРТЯ СМЦ-2 - Кубіч, Вадим Іванович; Грешта, Віктор Леонідович (Problems of Friction and Wear, 2019)
Запропоновано додаткове обладнання до машини тертя СМЦ-2, яке забезпечує моделювання контактної взаємодії металевих матеріалів при примусовому їх розігріві, відтворюючи деякі умови експлуатаційної роботи деталей натурних трибоз’єднань. При цьому параметр силової взаємодії забезпечується штатним обладнанням, а модельні зразки виконуються з необхідними конфігураціями форми поверхонь та будови.