РОЗРАХУНОК МОБІЛЬНИХ ПРИВОДІВ МАШИН - Яхно, Олег Михайлович; Губарев, Олександр Павлович; Муращенко, Альона Миколаївна; Василюк, Владислав Геннадійович; Коваленко, Максим (Problems of Friction and Wear, 2019)
В статті розглянуто обґрунтування проблеми впливу температури на роботу систем гідравлічних приводів мобільних машин. Проведено визначення реологічних властивостей і коефіцієнта гідравлічного опору під час зміни температурних умов експлуатації мастил. Запропоновано спосіб перевірки системи на працездатність агрегатів залежно від вибору робочих рідин для різних умов експлуатації. Це дозволить досягти стабільності і ефективності роботи, що дуже важливо для всіх видів транспорту, особливо, якщо це відноситься до приводів мобільних машин. Ми пропонуємо практичний метод розрахунку. Запропонований спосіб моделювання для обчислення перехідного часу з надходженням потоку рідини при великій різниці температур між рідиною і температурою навколишнього середовища.