ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПАРАМЕТРІВ ЗНОСОСТІЙКОСТІ ЗРАЗКІВ, ЗМІЦНЕНИХ ЦЕМЕНТУВАННЯМ ТА ІОННО-ПЛАЗМОВИМ АЗОТУВАННЯМ, ПРАЦЮЮЧИХ В УМОВАХ БАГАТОЦИКЛОВОГО ЗНОШУВАННЯ - Джус, Роман Миколайович; Стадніченко, Микола Григорович; Плешкунов, Сергій Анатолійович; Градиський, Юрій Олександрович (Problems of Friction and Wear, 2020)
Проведено порівняльні випробування зразків, моделюючих роботу шестерень вузла, що качає, авіаційних аксіально-поршневих насосів, зміцнених традиційним методом цементації та новим, більш досконалим методом зміцнення – іонно-плазмовим азотуванням за технологією «AVINIT N», яка розроблена на Харківському агрегатобудівному підприємстві АТ «ФЕД». Визначено значні переваги нової технології.