ЧИСЛОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ НЕЛІНІЙНОГО ДЕФОРМУВАННЯ РЕСОР З УРАХУВАННЯМ ТЕРТЯ МІЖ ЛИСТАМИ - Кравцов, Віктор Іванович (Problems of Friction and Wear, 2020)
Розглянуто метод числового дослідження напружено-деформованого стану елемента ресори з урахуванням тертя між листами. Стисло розглядається математична модель, що описує рівновагу та пружне деформування листа ресори як просторово викривленого елемента при складних умовах навантаження. Показано можливість урахування просторовості і нелінійності деформування, підкреслена алгоритмічність методики. Проведено числове дослідження модельного зразку елемента ресори у станах з мастилом між листами та без мастил. Верифікація методики у порівнянні з проведеним експериментом показала достовірність пропонованих підходів.