КОНСТРУКТИВНЕ-ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ІНЖЕНЕРІЇ ФРЕТИНГОСТІЙКИХ ПОВЕРХОНЬ - Духота, Олександр Іванович; Мельник, Олексій Валерійович; Костецький, Іван Володимирович; Гловин, Михайло Андрійович (Problems of Friction and Wear, 2020)
Робота присвячена проблематиці підвищення фретингостійкості трибомеханічних систем. На основі огляду літературних джерел і результатів власних досліджень проведено аналіз конструктивно-технологіяних методів, спрямованих на запобігання розвитку фретинг-корозійного зношування і зниження її негативного впливу на втомну міцність деталей. Визначено, що перспективним напрямком у розвитку технології інженерії фретингостійких поверхонь є застосування комбінованих багатоопераційних методів формування зносостійких поверхонь, створення дискретних і градієнтних функціональних покриттів.