ВИЗНАЧЕННЯ ЕНЕРГІЇ АКТИВАЦІЇ МЕХАНО-ХІМІЧНОГО МОДИФІКУВАННЯ СТАЛІ ШХ15 В СЕРЕДОВИЩІ АВІАЦІЙНОГО ПАЛИВА ТС-1 ДОВГОТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ - Богданович, Олександр Іванович; Токарук, Віталій Володимирович; Статніков, Юрій Яковлевич (Problems of Friction and Wear, 2020)
Наведено методику оцінки енергії активації другої стадії трибологічної реакції – механо-хімічного модифікування ЕМ та результати застосування цієї методики на прикладі раніше проведених трибокінетичних випробувань сталі ШХ15 у вуглеводневому середовищі - авіаційному наливі ТС-1 довготривалого зберігання.