КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕРСОНАЛУ З НЕРУЙНІВНОГО КОНТРОЛЮ - Білокур, Іван Павлович; Демидко, Валерій Григорович (Problems of Friction and Wear, 2019)
Досліджено процеси визначення кваліфікації персоналу при сертифікації та розроблена модель комплексної оцінки компетентності персоналу (МКОКП) у сфері якості [кандидатів у контролери, аудитори (експерти)] базується на моделі ділової досконалості Європейського фонду управління якістю (EFQM). Модель базується на показниках акцентуації та специфіці діяльності персоналу при проведенні неруйнівного контролю конкретним методом. Вона може застосовуватися в органах сертифікації персоналу з неруйнівного контролю і входити в структуру системи управління якістю (СУЯ) органу сертифікації персоналу (ОСП). При цьому основною проблемою є забезпечення точності та вірогідності результатів випробування, тестування, їх відповідності рівню вимог до знань та вмінь спеціалістів.