КОЕФІЦІЄНТ ТЕРТЯ В ПІДШИПНИКУ КОЧЕННЯ МАТОЧИНИ КОЛЕСА АВТОМОБІЛЯ ПРИ МАЩЕННІ ТРАНСМІСІЙНИМИ ОЛИВАМИ ТА КОНСИСТЕНТНИМИ МАСТИЛАМИ - Кубіч, Вадим Іванович; Марущак, Михайло Михайлович (Problems of Friction and Wear, 2019)
Наведено результати обробки експериментальних даних, отриманих на натурних підшипниках кочення 6304, 6305 при моделюванні режимів навантаження під час триботехнічних випробувань на машині тертя СМЦ-2 в мастильних середовищах: MOLDER MP2, Літол-24, ШРУС, MOTUL TECHGREASE 300, графітна – консистентні мастила; ТАД-17, МТ-16П – трансмісійні оливи, на підставі яких отримано двохпараметричні рівняння моменту тертя, що дало можливість визначити за значеннями теоретичного коефіцієнту тертя режим переходу до змін мастильної дії матеріалів в підшипниках 2224КМ, 97218 маточин коліс автомобіля МАЗ-5335