МОЖЛИВІСТЬ ЗБІЛЬШЕННЯ СИЛИ ТЕРТЯ ФРИКЦІЙНОЇ МУФТИ - Малащенко, Володимир Олександрович; Венцель, Євген Сергійович; Паращин, Олег Ярославович; Бойко, Григорій Олексійович (Problems of Friction and Wear, 2019)
У статті розглянуто одну можливість істотного збільшення сили тертя фрикційної муфти без збільшення її габаритів, кількості та сили притискання робочих поверхонь дисків. Проведено аналітичні дослідження процесу контакту на поверхнях кільцевих виступів розробленої та запатентованої фрикційної муфти. Отримано достатньо прості вирази, що описують залежності сили тертя від основних параметрів фрикційної муфти.