Porting of the coordinate calculated graphic interface in programming language JAVA - Фабричев, В. А.; Скрипка, В. М. (Problems of Informatization and Control, 2005)
В статті розглянуто основні етапи створення графічного інтерфейсу на мові програмування Java та особливості координатного розміщення елементів. Визначено взаємодію між допоміжними елементами інтерфейсу, що необхідні для правильного розташування основних елементів та елементів керування. Перелічені механізми об’єднання декількох схем розташування графічних елементів та їх необхідну взаємодію. Наведено ряд основних проблем, що виникають при портуванні інтерфейсів та шляхи вирішення цих проблем. Розглянуто програму створення координатного режиму розмітки елементів графічного інтерфейсу з встановленням реакцій на різні події та сигнали