ІСПИТИ З ІНОЗЕМНОЇ МОВИ: ШЛЯХИ ЕФЕКТИВНОЇ ПІДГОТОВКИ - Опаренюк , Ірина Михайлівна (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2024)
Стаття присвячена аналізу ефективних стратегій підготовки до іспитів з іноземної мови, зокрема, НМТ (Національного мультипредметного тесту) та ЄВІ (Єдиного вступного іспиту). На основі огляду наукової літератури та власного досвіду викладання іноземних мов, автор пропонує ряд рекомендацій для педагогів та здобувачів освіти, спрямованих на підвищення рівня володіння іноземною мовою та успішну здачу іспитів. Визначено основні методи та підходи, що сприяють ефективному засвоєнню мовного матеріалу. Зокрема, звертається увага на інноваційні методи навчання, інтеграцію сучасних технологій, а також психолінгвістичні аспекти підготовки. Визначено ключові фактори, що впливають на результативність підготовки абітурієнтів до тестів.