ЛІНІЙНЕ РІВНЯННЯ ЯК ШЛЯХ ДО ПРОГРАМУВАННЯ - Кравець , Самійло; Морозова , Вікторія; Морозова , Ярослава (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2024)
Дане дослідження присвячене першим крокам програмування, а саме вибору першої програми для демонстрації студентам або учням старших класів для початкового ознайомлення з програмуванням. Оскільки це питання завжди актуальне і воно виникає кожного разу перед вчителем і учнем: «А з чого ж почати?» Досліджено на конкретних простих програмах ефекивність мотивації до вивчення програмування.