ЗАЛУЧЕННЯ ОБДАРОВАНИХ УЧНІВ ДО НАПИСАННЯ НАУКОВИХ РОБІТ У МАЛІЙ АКАДЕМІЇ НАУК - Ревнюк , Сергій Миколайович (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2023)
У статті представлено матеріали щодо залучення обдарованих учнів до написання наукових робіт у Малій академії наук. Тут представлено зразки написання таких робіт в галузі «Природничі науки», зокрема хімії. Стаття містить відомості про такий розділ хімічної науки як «Зелена хімія». У ній йдеться мова про добуті нами речовини хітин, хітозан, кверцетин, дигідрокверцетин, полілактид, які відповідають засадам Зеленої хімії та покликані звести до мінімуму використання штучних полімерів, що є забруднювачами навколишнього середовища.