САМООСВІТА ЯК ШЛЯХ ДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ОСОБИСТОСТІ - Гайович , Галина Василівна (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2023)
У статті розглядаються основні сучасні форми надання освіти в Україні, зокрема й дорослим; зазначено, що навчання може бути формальним, неформальним чи інформальним. Відмічається, що сьогодні активно впроваджується в навчальний процес змішане навчання, окреслюються основні аспекти такого навчання. Виокремлено самоосвіту як таку, що в сучасному світі завойовує все більше прихильників та є однією з форм забезпечення необхідного всебічного розвитку особистості протягом життя.