Геопластика творів ленд-арту - Kokhan, N. (Теорія та практика дизайну, 2015)
Досліджено твори ленд-арту, які впливають і змінюють рельєф землі (геопластика). Розглянуто поняття «ленд-арт», «ландшафт», «ландшафтний дизайн», «геопластика». Відзначено, що «ленд-арт» і «ландшафтний дизайн» мають багато спільного. У геопластиці ленд-арту в залежності від вирішальних завдань, виділилося п’ять груп творів. Важливим спостереженням цього дослідження слід зазничити, що ряд геопластичних творів ленд-арту є частиною композиційного рішення ландшафтного дизайну або безпосередньо утворюють його.