Сучасна українська термінологія художноього текстилю та текстильного арт-дизайну - Schneider, A. (Теорія та практика дизайну, 2014)
У статті проведен короткий аналіз видів сучасного текстилю, зокрема художнього текстилю та текстильного арт-дизайну та аналіз його термінології у світовій та українській практиці. На основі цього аналізу виявлено розбіжності в значенні термінів, прийнятих у світі і тих, якими послуговуються в Україні. Запропоновано до вжитку терміни, які більш чітко позначають види текстильних творів і точніше відповідають міжнародним термінам.