Прийоми художньо-естетичної організації сучасних відкритих просторів міста - Shevchenko, L. (Теорія та практика дизайну, 2014)
У статті розкрито особливості формування громадських відкритих просторів міста. Низка представлених об’ємно-планувальних та архітектурно-композиційних прийомів й відповідних засобів художньо-естетичної організації їх архітектурно-просторових рішень (ландшафтні, геопластичні, візуально-комунікаційні, освітлювальні) направлена на підкреслення художньо-естетичних якостей простору.